Ajvar- och chorizopizza

Serverar: 4 portioner

Kombinationen ajvar, keso och chorizo gör sig utmärkt på pizza! Med stora pitabröd blir bottnen tunn och knaprig. Prova också gärna med små tunnbröd.

Ingredienser

  • 4 orientaliska, stora pitabröd
  • 2 dl ajvar relish
  • 250 g keso
  • 20 svarta oliver med kärna, gärna Kalamata
  • 2 msk torkad oregano
  • 80 g chorizokorvar alt salami, tunt skivad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250º. Lägg bröden på två plåtar. Bred på ajvar relish i ett tunt lager. Fördela keso och oliver ovanpå. Strö på rikligt med oregano. Grädda 5-10 minuter.
    2. Lägg chorizoskivorna på de nygräddade pizzorna. Strö över lite oregano.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben