Chutneykyckling

Serverar: 4 portioner

En god kycklingrätt där man själv bestämmer hur stark den ska vara genom att välja en styrka på chutneyn som passar en själv.

Ingredienser

  • 8-10 kycklinglår med ben
  • Saften av 1 citron
  • 75 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 2 tsk curry
  • 2 msk dijongsenap
  • 5 msk mangochutney
  • Peppar
  • 1 dl hönsbuljong
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200 grader
    2. Ta ev: bort skinnet på kycklinglåret. Gör några snitt i köttet. Lägg kycklinglåren i en eldfast form och pressa över citronsaften.
    3. Rör samman matfettet med curry, senap, mango chutney och peppar. Smaka av med lite peppar. Täck kycklinglåren så noga som möjligt med blandningen.
    4. Ställ formen mitt i ugnen ca: 15 minuter. Häll buljongen bredvid och ställ tillbaka formen i ugnen i ytterligare ca: 15 minuter. Ös kycklinglåren någon gång under tiden.
    5. Bjud kycklinglåren tillsammans med risotto till.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    evaldo 23 maj 2008

    Det var enriktigt god kycklingrätt. Lägger in en bild också. Mvh Yngve

    emmah83 29 mars 2009

    mycket god

    emmah83 4 augusti 2009

    så god

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben