Chutneykyckling

Serverar: 4 portioner

Mycket gott.

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor
  • Saften av 1 citron
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 tsk curry
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 msk mango Chutney
  • Nymalen peppar
  • 1½ dl vitt vin (torrt), värmt
  • Risotto
  • 1 hackad rödlök
  • 1 tärnad morot
  • 1dl russin
  • Olja
  • 2dl basmatiris
  • 5dl hönsbuljong, av tärning
  • ½ pkt saffran (0,25g)
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    Tag eventuellt bort skinnet på kycklingklubborna. Skär några snitt i köttet så att det bättre kan dra åt sig av chutneyblandningen. Lägg kycklingen i en ugnsform och Häll över hälften av citronsaften. Blanda smör, curry, senap och resten av citronsaften. Tillsätt Chutney och peppar. Täck kycklingdelarna så noga som möjligt med blandningen. Låt stå i ugnen i 15 minuter. Häll det varma vinet i ugnsformen. Ös kycklingen med skyn då och då, och låt den stå ytterligare 30 minuter i ugnen. Fräs lök, morot och russin i olja. Rör ner ris och saffran och häll på buljongen. Koka riset i 10 minuter och låt stå ytterligare 5 minuter under lock innan servering. Ugnstemperatur 200º

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben