Citronbiskvier

Toppengoda!

Ingredienser

  • 275 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • Smörkräm
  • 3/4 dl strösocker
  • 3/4 dl vatten
  • 3 äggulor
  • 150 g smör
  • Rivet skal av 1 citron
  • 150 g vit choklad
  • Garnering
  • Mimosakulor
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175° Riv mandelmassan grovt. Tillsätt äggvitan lite i taget och blanda till en tjock smet. Spritsa eller klicka ut smeten till runda bottnar på plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.
    2. Koka ihop socker och vatten till en simmig lag. Det skall koka ganska länge, så mycket av vattnet avdunstar. När detta kokt färdigt och blivit tjockt, så ta bort det från spisen och låt det svalna. Vispa nu i äggulorna. OBS! Vispa kraftigt så det inte skär sig!
    3. När det svalnat, vispar du i smöret (som är rumsvarmt) klickvis under vispning hela tiden och smaksätt med citronskal.
    4. Sätt in citronkrämen i kylen så krämen stelnar, så blir det lättare att breda på. Bred citronkrämen lite toppigt på den platta sidan av bottnarna. När du brett på citronkrämen, så sätt in kakorna i frysen ca 1 timme. När kakorna frusit till, så är det lätt att doppa kakorna, för chocklade fryser fast direkt på citronkrämen.
    5. Bred krämen lite toppigt på den platta sidan av bottnarna och låt stå i frysen i 1 timme.
    6. Smält chokladen i vattenbad och doppa kakorna i chokladen. Garnera med mimosakulor. Förvara svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    surasara 7 april 2009

    Det var absolut godaste . ALLA borde testa det. Till garnering använde jag färska bär.Tack

    julia85 15 april 2009

    Dessa blev väldigt goda och söta med dekor på..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben