Citronbröd

Jättegott vetebröd till kaffebordet.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 ½ dl mjölk
  • 75 g smält smör
  • ½ tsk salt
  • 2 msk honung
  • 7 dl vetemjöl
  • Garnering
  • 1 citron
  • 2 msk pärlsocker
  • 2 msk hackad sötmandel
  • 50 g hyvlat smör
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke, värm mjölken till 37 C och rör ut jästen. Blanda ner avsvalnat smör, salt och honung tillsätt vetemjöl. Degen är lös.
    2. Häll degen i en smörad och bröad långpanna och ställ den att jäsa på dragfri plats i 30 minuter.
    3. Blanda under tiden rivet citronskal, pärlsocker och hackad mandel. Strö blandningen över degen när den jäst färdigt. Hyvla smöret i tunna skivor och täck kakan. Grädda 20 minuter i nedre delen av ugnen, 200 C. Skär i passande bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben