Jättegott vetebröd till kaffebordet.
Ingredienser
50 g jäst
2 ½ dl mjölk
75 g smält smör
½ tsk salt
2 msk honung
7 dl vetemjöl
Garnering
1 citron
2 msk pärlsocker
2 msk hackad sötmandel
50 g hyvlat smör
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke, värm mjölken till 37 C och rör ut jästen. Blanda ner avsvalnat smör, salt och honung tillsätt vetemjöl. Degen är lös.
- Häll degen i en smörad och bröad långpanna och ställ den att jäsa på dragfri plats i 30 minuter.
- Blanda under tiden rivet citronskal, pärlsocker och hackad mandel. Strö blandningen över degen när den jäst färdigt. Hyvla smöret i tunna skivor och täck kakan. Grädda 20 minuter i nedre delen av ugnen, 200 C. Skär i passande bitar.
Liknande recept
Kommentarer (0)