Citronglanskaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Utsökt och frisk citronkaka

Ingredienser

  • 150 g margarin eller smör
  • 3 dl socker
  • 2 stora ägg
  • Rivet skal av en stor citron
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 2-3 dl florsocker
  • 2-3 msk citronsaft
  • 10 sötmandlar eller citronrasp
  • Kräm
  • 1 citron
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 100 g smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en form ca 2 liter/24cm diameter. Rör smör och socker poröst. Sätt till ett ägg i taget och rör en stund mellan varje. Blanda citronskal, mjölk, och mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i formen och baka i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Man kan fylla den med citronkräm (Rekommenderas)
    2. Vispa ägg och socker poröst blanda i citronsaften efter smak. Smält margarinet i en panna tillsätt äggsmeten under vispning. Fortsätt vispa till krämen är tjock. Dela kakan och lägg på krämen medan den är varm och lägg på locket. Lägg sen på glasyren.
    3. Glasyr: Rör ihop florsocker med citronsaften tills den är blank och jämn. Bred på glasyren.
    4. Sätt I kylen till allt har stelnat

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lillsan 20 oktober 2008

    denna e verkligen god o saftig tackar lill

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben