Citronglanskaka

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 50 minuter

En frisk och god kaka.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1½ dl mjölk
  • 4 dl mjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 1½ dl florsocker
  • Saften av citronen
  • Hackad sötmandel
  • Instruktioner

    1. Smör och socker röres pösigt och de uppvispade äggen iblandas jämte citronskalet, mjölken och mjölet, blandat med bakpulvret.
    2. Smeten hälles i en smord och brödbeströdd form och gräddas genast i varm ugn, 225 grader.
    3. Glasyr: Florsocker och citronsaften röres till en blank och jämn massa och härmed bestrykes kakan sedan mesta hettan avgått. Häll den hackade mandeln över glasyren.

    Liknande recept

    3
    1 h 30 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben