Citrongranita

Granita är en typ av sorbet, men lite grövre i sin struktur och som ska ätas direkt när den är klar.

Ingredienser

  • 2-3 st citroner
  • 2½ dl vatten
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Skala av det yttersta skicket av skalet på 2 av citronerna. Blanda källvattnet och sockret i en gryta och värm, rör om tills sockret helt löst sig.
    2. Lägg i citronskalen och koka upp tills du har en sirap. Häll i en kall skål, täck och ställ in i kylskåpet och låt sirapen kallna ordentligt.
    3. Sila bort skalen från sirapen. Pressa citronerna och tillsätt saften till sirapen.
    4. Du kan nu göra på två olika sätt för att få fram din granita.
    5. Häll blandningen i en metallskål och ställ in i frysen. Ta fram och rör om med ca 30 minuters mellanrum för att ta bort iskristallerna från kanten. Håll på med detta i ca 3-4 timmar, på slutet kan du få röra om lite oftare
    6. Häll blandningen i din glassmaskin och kör den tills din granita har en konsistens som kan skedas. Men inte är helt genomfrusen.
    7. .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben