Granita är en typ av sorbet, men lite grövre i sin struktur och som ska ätas direkt när den är klar.
Ingredienser
2-3 st citroner
2½ dl vatten
1 dl socker
Instruktioner
- Skala av det yttersta skicket av skalet på 2 av citronerna. Blanda källvattnet och sockret i en gryta och värm, rör om tills sockret helt löst sig.
- Lägg i citronskalen och koka upp tills du har en sirap. Häll i en kall skål, täck och ställ in i kylskåpet och låt sirapen kallna ordentligt.
- Sila bort skalen från sirapen. Pressa citronerna och tillsätt saften till sirapen.
- Du kan nu göra på två olika sätt för att få fram din granita.
- Häll blandningen i en metallskål och ställ in i frysen. Ta fram och rör om med ca 30 minuters mellanrum för att ta bort iskristallerna från kanten. Håll på med detta i ca 3-4 timmar, på slutet kan du få röra om lite oftare
- Häll blandningen i din glassmaskin och kör den tills din granita har en konsistens som kan skedas. Men inte är helt genomfrusen.
- .
Liknande recept
Kommentarer (0)