Smultron i limoncello med citrongranité och mandelkakor

Syrlig citrongranité och söta mandelkakor blir tillsammans en riktig fullträff.

Ingredienser

  • Smultron
  • 4 dl smultron
  • ½ dl vatten
  • ½ dl socker
  • 2 msk limoncello, citronlikör
  • Citrongranité
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • ½ citron, finrivet skal och saft
  • 3½ dl torrt vitt vin
  • Mandelkakor
  • 250 g mandelmassa
  • 1 dl socker
  • 1 äggvita
  • 1 citron, finrivet skal
  • 2 droppar gul hushållsfärg
  • ½ dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Granité: Koka upp vatten och socker, låt lagen svalna till rumstemperatur och tillsätt citronskal, citronsaft och vin. Häll lagen i en bunke och ställ in i frysen. Rör i granitén efter ca 2 timmar och rör sedan varje timme tills granitén är fryst och det har bildats stora iskristaller. Beräkna ca 5 timmars frystid.
    2. Mandelkakor: Sätt ugnen på 200 grader. Finriv mandelmassan. Tillsätt socker och äggvita och vispa ihop med en elvisp. Tillsätt citronskal och hushållsfärg. Ta upp och rulla smeten till små bollar. Rulla dem i florsocker och lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt kallna på galler.
    3. Smultron: Koka upp vatten och socker, koka tills hälften återstår. LÅt lagen kallna och tillsätt limoncello. Snoppa eventuellt smultronen. Vänd ner smultronen i lagen precis före servering. servera granitén i väl kylda glas, toppa med smultron. Servera mandelkakorna till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben