Citrongrottor

Serverar: 15 portioner

Minipajen där krispiga smulor varvas med en syrligt frisk citronkräm.

Ingredienser

  • Smulor
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 125 g kallt smör
  • Citronkräm
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • Rivet skal av 1 stor citron
  • 1/2 dl nypressad citronsaft
  • 1/2 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Börja med smulorna. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt det kalla smöret i mindre bitar. Finfördela smöret i mjölblandningen med fingertopparna och nyp ihop till en smulig massa.
    2. Rör ihop ägg och socker till citronkrämen i en mikrotålig bunke. Tillsätt det rivna citronskalet, citronsaften och mjölet och rör ihop till en lös smet.
    3. Värm krämen på högsta effekt i mikron. Vispa med jämna mellanrum och värm krämen i någon minut tills den börjar tjockna. Vispa ihop till en slät kräm.
    4. Fördela det mesta av smulorna i små pappersformar. Tryck till lite och gör en fördjupning i varje paj. Fyll citronkrämen i formarna och avsluta med resten av smulorna.
    5. Grädda minipajerna i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben