Minipajen där krispiga smulor varvas med en syrligt frisk citronkräm.
Ingredienser
Smulor
2 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 krm salt
125 g kallt smör
Citronkräm
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
Rivet skal av 1 stor citron
1/2 dl nypressad citronsaft
1/2 dl vetemjöl
Instruktioner
- Börja med smulorna. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt det kalla smöret i mindre bitar. Finfördela smöret i mjölblandningen med fingertopparna och nyp ihop till en smulig massa.
- Rör ihop ägg och socker till citronkrämen i en mikrotålig bunke. Tillsätt det rivna citronskalet, citronsaften och mjölet och rör ihop till en lös smet.
- Värm krämen på högsta effekt i mikron. Vispa med jämna mellanrum och värm krämen i någon minut tills den börjar tjockna. Vispa ihop till en slät kräm.
- Fördela det mesta av smulorna i små pappersformar. Tryck till lite och gör en fördjupning i varje paj. Fyll citronkrämen i formarna och avsluta med resten av smulorna.
- Grädda minipajerna i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)