Citronpinnar

Serverar: 40 portioner

Små men naggande goda kakor till kaffet.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl fullkornsvetemjöl
  • 1 dl lättströ (sötningsmedel)
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/4 tsk rivet citronskal (skalet av en stor tvättad citron)
  • 75 g kylskåpskallt smör i bitar
  • 1 ägg
  • Till pensling
  • Uppvispat ägg eller äggvita
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Blanda vetemjöl, sötningsmedel, bakpulver och rivet citronskal.
    3. Finfördela fettet i de torra ingredienserna och blanda med ägget så att du får en deg.
    4. Dela upp degen och rulla ut fingertjocka längder som sedan delas i 5 cm långa bitar.
    5. Lägg kakorna på papperstäckt plåt och pensla dem.
    6. Grädda mitt i den uppvärmda ugnen i 8–10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben