Citronpinnar
Serverar:
40 portioner
Små men naggande goda kakor till kaffet.
Ingredienser
2 1/2 dl fullkornsvetemjöl
1 dl lättströ (sötningsmedel)
1/2 tsk bakpulver
1 1/4 tsk rivet citronskal (skalet av en stor tvättad citron)
75 g kylskåpskallt smör i bitar
1 ägg
Till pensling
Uppvispat ägg eller äggvita
Instruktioner
Ugn 200 grader.
Blanda vetemjöl, sötningsmedel, bakpulver och rivet citronskal.
Finfördela fettet i de torra ingredienserna och blanda med ägget så att du får en deg.
Dela upp degen och rulla ut fingertjocka längder som sedan delas i 5 cm långa bitar.
Lägg kakorna på papperstäckt plåt och pensla dem.
Grädda mitt i den uppvärmda ugnen i 8–10 minuter.
Liknande recept
Mumsiga citronpinnar
50
Citronpinnar
30 min
80
Citronpinnar
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!