Mumsiga citronpinnar

Serverar: 50 portioner

Härliga småkakor med smak av citron. De går att äta som de är eller piffa till dem med lite mörkchoklad, vilket som är de hur goda som helst!

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 4 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g smör, kallt
  • 1 äggula
  • 1 citron, skalet
  • Garnering
  • 100 g mörkchoklad, Marabue
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Blanda strösockret, mjölet och bakpulvret i en bunke.
    3. Skär smöret i små kuber och tillsätt det med de torra ingredienserna. Nyp ihop allt till en smulig deg.
    4. Tillsätt äggulan och riv ner citronskalet. Arbeta ihop till en smidig deg.
    5. Dela degen i 5 lika stora bitar. Rulla varje bit till en fingertjock längd. Skär varje längd i ca 5 cm långa bitar.
    6. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
    7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10 minuter. Låt dem därefter svalna av på plåten.
    8. Smält chokladen över ett vattenbad. Ringla valfritt mönster över kakorna eller doppa kakorna som du vill i chokladen. Låt dem sedan stå och stelna.
    9. Klart!

    Liknande recept

    4.9
    35 min
    5-7
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben