Mumsiga arracsbollar

Serverar: 15-20 portioner

Tid: 2 timmar

Även lämpliga för barn då de inte innehåller någon alcohol,

Ingredienser

  • Sockerkakan
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1½ dl mjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl ljummet vatten
  • 100 gram smält smör eller margarin
  • 11/4 dl Saturnus arrac
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk Törslefs vaniljsocker
  • 15 kex av Marie-typ
  • Chokladströssel
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål och häll ner det i ägg/sockersmeten tillsammans med det ljumma vattnet. Slå i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader, 30-35 minuter
    2. Smält margarinet och slå det i en stor skål. Häll på arracsessensen och blanda det med kakao och vaniljsocker. Bryt sönder den nu kalla kakan och lägg i smörblandningen. Bryt till sist sönder kexen och blanda ner. Rör runt väl så att smeten går ihop.
    3. Forma till 15-20 jämna bollar som rullas i chokladströssel

    Liknande recept

    4.9
    35 min
    5-7
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben