Mumsig allt i ett gryta (lekgrytan)

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar

Denna gryta kom till av leken Grytan. Där vi medlemmar lade till ingredienser men inga mått till en gryta. Jag har nu provlagat den och kan bara säga att den blev suuupergod.

Ingredienser

  • 1 kg högrev i stora grytbitar
  • 2 tsk lawry´s seasoned salt
  • 1 tsk mellanmalen svartpeppar
  • 7-10 st färska champinjoner, delade i kvartar
  • 5 stora scharlottenlök, finhackade
  • 3 stora vitlöksklyftor, grovhackade
  • 1 liter vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • ca 250 g kålrot i ca 1x1 cm stora tärningar
  • 2 msk balsamico vinäger (zeta, extra lagrad)
  • 3 lagerblad
  • 1 röd chilipeppar, finhackad
  • 1 flaska porteröl
  • 4 bitar soltorkade tomater, strimlade
  • 1 purjolök. i grova bitar
  • 3 morötter, i grova bitar
  • 2 msk tomatpuré
  • 8 potatisar av fast sort i grova bitar
  • 1 zuccini i grova bitar
  • 1 tsk salt (tillsätt på slutet efter eget önskemål)
  • Servera med
  • Crème fraiche
  • Feferoni
  • Instruktioner

    1. Bryn grytbitarna ordentligt i smör och krydda med Lawry´s seasoning salt och peppar.
    2. Tillsätt champinjoner, scharlottenlök samt vitlök, låt fräsa en stund.
    3. Tillsätt vatten, porteröl, balsamico vinäger,tomatpuré och buljongtärningarna. Låt koka upp. Tillsätt kålroten, morötterna, purjolök, lagerblad, chili, soltorkade tomater samt potatisen. Låt småputtra ca 1 timme till tills köttet är mört. När ca 10 minuter återstår tillsätt zuccinin.
    4. Servera med feferoni och en klick crème fraiche på tallriken.
    5. Smaklig måltid

    Liknande recept

    4.9
    35 min
    5-7
    4

    Kommentarer (1)

    boz1965 13 maj 2009

    Hittar du inte Lawry's seasoned salt i butiken (det gjorde inte jag) så kommer receptet på kryddan här: 2 tablespoons salt 2 teaspoons sugar 1/2 teaspoon paprika 1/4 teaspoon turmeric (gurkmeja) 1/4 teaspoon onion powder 1/4 teaspoon garlic powder 1/4 teaspoon cornstarch (maizena) Mix together and use immediately or store for later use.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben