Dessa spröda ringar med citronsmak passar både stora och små.
Till dig som godkänner: Det finns ett recept på citronringar, men det är inte alls samma som detta.
Ingredienser
4 dl vetemjöl
½ dl strösocker
Rivet skal av 1 citron
200 g smör eller margarin
1 äggula
Pensling
1-2 äggvitor
Garnering
Pärlsocker
Tillbehör
1 stort runt kakmått, ca 6 cm i diameter eller ett glas
1 litet runt kakmått eller t.ex. en fingerborg
Instruktioner
- Blanda mjöl, socker och citronskal. Tillsätt matfett, skuret i mindre bitar.
- Blanda ner äggulan i mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop allt till en deg. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
- Kavla ut degen på ett mjölat bakbord tills den är ca ½ cm tjock. Ta med mått eller glas ut 60 runda kakor. Gör med ett litet mått ett litet hål mitt i kakorna.
- Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt. Pensla kakorna med uppvispad äggvita. Strö över pärlsocker.
- Grädda kakorna mitt i ugnen ca 7 minuter. Låt kakorna svalna något på plåten innan de lossas och får kallna på galler.
Liknande recept
Kommentarer (0)