Citronringar

Serverar: 60 portioner

Dessa spröda ringar med citronsmak passar både stora och små. Till dig som godkänner: Det finns ett recept på citronringar, men det är inte alls samma som detta.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • Rivet skal av 1 citron
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 äggula
  • Pensling
  • 1-2 äggvitor
  • Garnering
  • Pärlsocker
  • Tillbehör
  • 1 stort runt kakmått, ca 6 cm i diameter eller ett glas
  • 1 litet runt kakmått eller t.ex. en fingerborg
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, socker och citronskal. Tillsätt matfett, skuret i mindre bitar.
    2. Blanda ner äggulan i mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop allt till en deg. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord tills den är ca ½ cm tjock. Ta med mått eller glas ut 60 runda kakor. Gör med ett litet mått ett litet hål mitt i kakorna.
    4. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt. Pensla kakorna med uppvispad äggvita. Strö över pärlsocker.
    5. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 7 minuter. Låt kakorna svalna något på plåten innan de lossas och får kallna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben