Citronringar

Serverar: 28 portioner

goda

Ingredienser

  • 250 g smör eller margarin
  • 7 ½ dl vetemjöl
  • 50 g jäst
  • 2 msk strösocker
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl kall mjölk
  • ½ tsk kardemumma
  • 5 rivna bittermandlar
  • ägg till pensling
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1 ½ msk vatten
  • rivet skal av 1 citron
  • Instruktioner

    Fördela fettet i mjölet och blanda ner jästen utrörd i sockret tillsätt ägg, mjölk och smaktillsatserna. Arbeta hastigt samman degen och dela den i 28 bitar rulla ut till smala längder och forma till en ring låt dem jäsa ganska svalt i ca 2 timmar till dubbel storlek pensla med uppvispat ägg och grädda i 275 grader ca 5 minuter. Rör ut florsockret med vatten och rivet citronskal och bred glasyren över bullarna när de svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben