Citronrulltårta med vit choklad och blåbär

Serverar: 14-15 portioner

Vit choklad, blåbär och citron - en svårslagen kombination i denna lyxiga rulltårta!

Ingredienser

  • Botten
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2 msk citronsaft, pressad
  • Ca 1 dl mandelspån
  • Fyllning
  • 150 g vit choklad
  • 2 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl blåbär, färska
  • Garnering
  • Vispgrädde
  • Blåbär, färska
  • Citronskal, finrivet
  • Instruktioner

    1. Fyllning: Smält den vita chokladen försiktigt över vattenbad. Låt den svalna. Vispa upp äggulorna och rör i chokladen. Vispa grädden medelhård. Vänd ner chokladblandningen i grädden. Vänd ner blåbären. Låt fyllningen stå i kylskåp i ca 1 timme.
    2. Botten: Sätt ugnen på 250 grader.
    3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop vete- och potatismjöl samt bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd ihop den tillsammans med citronsaften. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Strö mandelspån över bottnen och grädda den i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Sockra över kakan med lite socker och stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper. Dra bort det gamla och låt bottnen svalna.
    4. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop den från långsidan. Dekorera gärna rulltårtan med vispad grädde, blåbär och finrivet citronskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben