Cookiesmousse

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

En len mousse med knapriga bitar av mörk choklad och nötter. Mumsigt god.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 äggulor
  • 50 g mörk choklad
  • 1/2 dl hasselnötter eller
  • Rostade solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden hårt. Bryt mjölkchokladen i bitar och smält dem i vattenbad eller i mikrovågsugn så att den precis blir mjuk. Rör sedan tills den smälter. Ljus choklad är extra värmekänslig.
    2. Rör ihop äggulorna i en stor skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör i lite av grädden och sedan resten.
    3. Hacka den mörka chokladen och nötterna. Vänd försiktigt ner i moussen. Fyll små glas eller koppar. Låt moussen stelna i kylen minst 1 timme.
    4. Garnera med lite hackad choklad och ev mynta.
    5. Tips! Går bra att förbereda. Står sig bra några timmar i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    carre007 9 november 2008

    Jätte god efterrätt att ha efter en mastig middag, men inte räckte den till 8 personer, fick göra dubbel sats. Alla tyckte den var jättegod, inte så gräddig med lite tuggmotstånd av nötter och krossad choklad. Den får bra betyg. Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben