En len mousse med knapriga bitar av mörk choklad och nötter. Mumsigt god.
Ingredienser
2 dl vispgrädde
100 g mjölkchoklad
2 äggulor
50 g mörk choklad
1/2 dl hasselnötter eller
Rostade solrosfrön
Instruktioner
- Vispa grädden hårt.
Bryt mjölkchokladen i bitar och smält dem i vattenbad eller i mikrovågsugn så att den precis blir mjuk. Rör sedan tills den smälter. Ljus choklad är extra värmekänslig.
- Rör ihop äggulorna i en stor skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
Rör i lite av grädden och sedan resten.
- Hacka den mörka chokladen och nötterna. Vänd försiktigt ner i moussen.
Fyll små glas eller koppar.
Låt moussen stelna i kylen minst 1 timme.
- Garnera med lite hackad choklad och ev mynta.
- Tips! Går bra att förbereda. Står sig bra några timmar i kylen.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jätte god efterrätt att ha efter en mastig middag, men inte räckte den till 8 personer, fick göra dubbel sats. Alla tyckte den var jättegod, inte så gräddig med lite tuggmotstånd av nötter och krossad choklad. Den får bra betyg. Tack för receptet.