COOKIESMOUSSE

Serverar: 4-8 portioner

Passande efterrätt oavsett ålder.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 äggulor
  • 50 g mörk choklad
  • 1/2 dl hasselnötter eller rostade solrosfrön
  • Instruktioner

    Vispa grädden hårt. Bryt mjölkchokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugn så att den precis blir mjuk. Rör sedan tills den smälter. Ljus choklad är extra värmekänslig. Rör ihop äggulorna i en stor skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör i lite av grädden och sedan resten. Hacka den mörka chokladen och nötterna. Vänd försiktigt ner i moussen. Fyll små glas eller koppar. Låt moussen stelna i kylen minst 1 tim. Garnera med lite hackad choklad och ev mynta. Tips Går bra att förbereda. Står sig bra några timmar i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Disen 12 september 2009

    Mycket god mousse. Jag ökade på receptet lite för jag tyckte det verkade lite lite med bara 2 dl grädde, för jag skulle göra till 6 personer. Alla tyckte det var gott och jag kommer att göra moussen fler gånger. Du får en 4:a i betyg. Tack för receptet Kram Disen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben