Cranachan

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Skotsk efterrätt

Ingredienser

  • 60 g havremjöl
  • 150 g hallon
  • 4 msk malt whisky
  • 4 msk flytande skotsk honung
  • 600 ml vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sprid ut havremjölet på en bakplåt och rosta på låg värme tills det är gyllene. Gå inte ifrån ugnen, då det bränns lätt.
    2. Boken Nick Nairn's New Scottish Cookery ger tips om att rosta havremjölet med en tesked socker för att ge det en mer knaprig och karamelliserad textur. Lättast är att göra det under grillen eller I en teflonpanna. Nick Nairn använder brunt socker. Han rekommenderar också att man blandar hallonen med whisky och varm honung för en bättre smak. När efterrätten är klar droppar han extra whisky och varm honung över rätten.
    3. Blanda 50g hallon med whisky och honung tills de är I puréform Vispa grädde till fast konsistens Rör ned whisky och honung och blanda väl (Använd med fördel en god maltwhisky) Blanda ned 50g havremjöl och 50 hallonpuré, Det skall bli en ripple effekt
    4. Skeda I blandningen I höga glas. Sprid försiktigt ut resterande havremjöl och hallon på toppen
    5. Servera

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben