Shortbread
Serverar:
6 portioner
sockrad kaka som är vanliga i Skottland. Goda till efterrätten Cranachan
Ingredienser
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
En nypa salt
1/2 dl strösocker
Instruktioner
Nyp ihop smör, båda mjölsorterna och salt.
Tillsätt socker och forma till en deg.
Kavla ut till en 2-3 mm tjock platta. Ta ut runda kakor, 5 cm i diameter. Lägg dem på plåt klädd med bakpapper.
Grädda i 180 grader ca 20 minuter. Låt kakorna svalna och strö över socker.
Liknande recept
Shortbread
4
45 min
Shortbread med apelsinsmak
1
Kexkakor
3
20
2
Chocolate shortbread
20
Shortbread cookies
4
45 min
14
1
Obama's Shortbread Cookies
4
1
Shortbread
15 min
Millionaires shortbread
5
40 min
14
Shortbread med mjölkchoklad
30
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!