Kexkakor

Serverar: 20 portioner

De här kakorna heter Shortbread på engelska. De smälter i munnen...

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl majsstärkelse (Maizena)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175˚C.
    2. Vispa smör och florsocker vitt och poröst, gärna med elvispens vispar.
    3. Sikta ner mjöl och Maizena och vispa på låg hastighet tills allt är blandat och det blivit en smulig deg. Använd händerna och tryck ihop smulorna till en deg i bunken.
    4. Ta upp degen på mjölad köksbänk. Kavla ut den till en tunn platta på mjölad bänk. Ta ut kakor med pepparkaksmått eller runt mått eller ett dricksglas.
    5. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 12-15 minuter eller tills kakorna fått lite färg. Låt kakorna svalna på plåten.
    6. Tips! Istället för att kavla ut degen kan du göra en tjock rulle. Låt den vila i kylskåp i 1 timme eller över natten. Skär tunna skivor och lägg på plåt.
    7. Om du vill kan du dekorera med glasyr och strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    kittypie 24 april 2009

    Dessa blev väldigt goda, men jag gjorde de visst lite för tunna för de behövde väldigt mycket kortare tid i ugnen. Kanske skulle vara bra att skriva vilken tjocklek du använde? :) Men jättegoda kakor!

    Ev3lina 7 augusti 2009

    dom var goda men tog tid att göra för dom var så sköra när man skulle forma dom dom smulades lätt sönder och man fick börja om igen..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben