Kexkaka

För chokladälskare!!

Ingredienser

  • 200 g kokosfett
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 2 ägg
  • 3 dl florsocker
  • Ca: 25 kex av marie-typ, helst fyrkantiga
  • Instruktioner

    1. Klä en avlång form, som rymmer ca 1 1/2 l, med bakplåtspapper.
    2. Smält kokosfett och choklad på svag värme i en kastrull. Låt det svalna.
    3. Vispa ägg och florsocker pösigt. Rör försiktigt ner det ljumma chokladfettet.
    4. Häll lite chokladsmet i formen så att det täcker botten. Varva sedan kex och smet. Låt formen stå i kylskåp tills kakan har stelnat, gärna över natten.
    5. Stjälp upp kakan och skär den i tunna skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben