Chocolate shortbread

Serverar: 20 portioner

Detta är en klassisk skotsk kaka som gärna serveras till afternoon tea eller andra tebjudningar. Shortbread kan ha olika fyllningar men i det här receptet är det choklad.

Ingredienser

  • 275 g osaltar smör, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 100 g polentamjöl
  • 1 krm salt
  • 200 g choklad, hackad
  • Instruktioner

    Rör smör och socker ljust och poröst, gärna med elvisp. Tillsätt mjöl, polenta och salt och blanda ihop till en deg. Rör ner chokladen. Smörj ett bakplåtspapper och lägg det på en plåt. Platta ut degen till en 1 cm tjock platta. Nagga degen med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter, tills kakan fått en ljus gyllene färg. Skär kakan i rutor och låt dem svalna på bakplåtspapper på ett galler

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben