Spröda små kakor som är mycket populära i Skottland. Här är de smaksatt med hackad choklad.
Ingredienser
2½ dl havregryn
4 dl vetemjöl, 240 g
½ tsk salt
275 g rumsvarmt smör
2 dl + 2 msk rörsocker
200 g mjölkchoklad
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Mixa havregrynen i en matberedare. Blanda dem med mjöl och salt. Vispa smör och 2 dl rörsocker poröst. Tillsätt mjölblandningen. Grovhacka chokladen. Knåda in den i degen.
Tryck ut degen i en form, ca 25x35 cm, klädd med bakplåtspapper. Nagga kakan med en gaffel. Strö över 2 msk rörsocker. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter, tills den är gyllenbrun.
Låt svalna i formen ca 5 minuter innan den får kallna på galler. Skär kakan i bitar.