Shortbread med mjölkchoklad

Serverar: 30 portioner

Spröda små kakor som är mycket populära i Skottland. Här är de smaksatt med hackad choklad.

Ingredienser

  • 2½ dl havregryn
  • 4 dl vetemjöl, 240 g
  • ½ tsk salt
  • 275 g rumsvarmt smör
  • 2 dl + 2 msk rörsocker
  • 200 g mjölkchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Mixa havregrynen i en matberedare. Blanda dem med mjöl och salt. Vispa smör och 2 dl rörsocker poröst. Tillsätt mjölblandningen. Grovhacka chokladen. Knåda in den i degen.
    3. Tryck ut degen i en form, ca 25x35 cm, klädd med bakplåtspapper. Nagga kakan med en gaffel. Strö över 2 msk rörsocker. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter, tills den är gyllenbrun.
    4. Låt svalna i formen ca 5 minuter innan den får kallna på galler. Skär kakan i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben