Creme brûle

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 2 timmar

Klockrent recept

Ingredienser

  • 750 g grädde
  • 250 g mjölk
  • 150 g socker
  • 10 st äggulor
  • 1 tahiti vaniljstång
  • Råsocker
  • Instruktioner

    1. Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna, lägg dom och stången i en kastrul.l Häll på grädden och mjölken, sätt även i 100 g av sockret och låt koka upp.
    2. Rör ner resterande socker i äggulorna, häll den kokta, lätt avsvalnade gräddblandningen över äggvispet och sila smeten.
    3. Häll upp i portionsformar och baka i vattenbad i ugnen 100 grader i ca 90 min. Låt brûlen svalna.
    4. Strö sedan råsocker på och bränn den gyllene, serveras naturell eller med lite färska bär

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben