Creme Brulé - Kallrörd

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En äkta creme brulé....som smälter i munnen...

Ingredienser

  • 6 st äggulor
  • 100 gr strösocker
  • 1 st vaniljstång
  • 2 dl standardmjölk (röd)
  • 5 dl vispgrädde
  • Råsocker att bränna av med
  • Frysta Hallon
  • ev lite socker
  • Instruktioner

    1. Gör så här. Vispa äggulor, socker och innehållet som du skrapat ur vaniljstången. Slå på mjölk och grädde och vispa vidare en stund (2-3 minuter)
    2. Fördela brulén i 10 st ungssäkra små formar (små glas fungerar också). Ställ dessa i en form och fyll på vatten i formen (vattenbad) Grädda brulérna i vattenbadet i 120 grader i ca 1-1½ timme. (skall vara något stelnade). Ta ut brulérna och låt kallna.
    3. Vid servering: Strö över råsocker och bränn av med en brännare. Häll på mjukrörda tinade hallon (ev lite sockrade).
    4. NJUT

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben