Crêpes a`la Prins Bertil

Serverar: 16 portioner

Tid: 30 minuter

Gott till fredagskvällen.

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 50 g smält smör
  • Fyllning
  • 750 g skalade räkor
  • 3 msk klippt dill
  • 2 påsar hollandaisesås
  • Ost till gratinering
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Blanda i resten av mjölken, äggen och det smälta smöret.
    2. Häll en tunt lager smet i en het panna , c. ½ dl per crêpe.
    3. Blanda till hollandaisesåsen som det står på påsen. Lägg i räkor och dill. Lägg ca 2 msk fyllning på varje crêpe. Rulla ihop och lägg på ett smort ugnsäkert fat. Strö över ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter, till osten har smält och fått färg. Servera med en god sallad.
    4. Överkurs. Gör egen hollandaisesås.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    snuttis 22 mars 2010

    ska det verkligen vara 34 ägg

    Marksten 22 mars 2010

    Blev fel. 3 st är rätt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben