Bertil sås med grillad Entrecôte

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En sås som är jätte god till grillat.

Ingredienser

  • 2 msk gul curry
  • 1 st gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 dl chilisås
  • Rapsolja
  • 4 st skivor entrecôte à 200g
  • 0.5 kg sommarrädisor (eller annan valfri sommarprimör)
  • 4 st kokta majskolvar
  • 3 knippefärskhackad timjan (ca)
  • Rosépeppar
  • Salt
  • Olivolja (gärna smaksatt med vitlök eller svag chili)
  • Instruktioner

    1. Bertilsås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i rapsoljan. Tillsätt curryn och låt fräsa ytterligare i 2 minuter. Tillsätt chilisåsen. Låt puttra på låg värme i ca 20 min.
    2. Koka rädisorna eller annan sommarprimör med salt precis som man gör med potatis. Känn med stick när dom är lagom mjuka. Grilla majsen och dela varje kolv i fyra bitar. Krossa rosépepparkornen och bland med den färska timjanen. Gnid in i köttet och salta. Färdigt att grilla.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben