Crostini med crema verde - grön röra

Ur kokboken "Italiensk afton - maten - kulturen - musiken" av Ann-Louice Dahlgren

Ingredienser

  • 1 dagsgammalt bröd eller 3 ciabattabröd
  • Ca 40 g smör eller ½ dl olivolja
  • 150 g gröna ärtor
  • 200 g sparris utan den nedersta träiga delen
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • Ca 5 dl grönsaksbuljong
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Skär brödet i tunna skivor och lägg på en plåt. (ca 50 st). Smöra skivorna eller ringla över lite olivolja. Rosta brödskivorna 4-5 minuter mitt i ugnen. De ska bli krispiga men inte brända. I brist på bröd som passar kan man köpa färdig crostini.
    2. Koka ärter och grovhackad sparris mjuka (om du använder ärter och sparris på burk behöver de inte kokas). Smält smöret i en kastrull, rör ut mjölet i smöret och fyll på med den varma buljongen till en trögflytande sås. Rör ner grönsaksblandningen, smaka av med salt och peppar och låt sjuda ca 5 minuter. När det hela svalnat lite, kör till en slät röra med mixerstav. Bred på den gröna röran på crostinis och servera omedelbart.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben