Currygratinerade kotletter med banan
Tillagade med lite omsorg kan även kotletter bli festmat. Det är viktigt att man steker kotletterna vid rätt temperatur, dvs när smöret slutat bubbla i pannan och är ljusgult. Medelstark värme på plattan är lagom. Stek inte heller köttet för länge, ca 3 min/sida är lagom för kotletter som är ca 1,5 cm tjocka.
Ingredienser
4 fläskkotletter
Smör
Salt
Peppar
2 skivade bananer
1 tsk curry
1 dl riven ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Snitta gärna fettkanten på kotletterna.
Stek dem i smöret. Salta och peppra.
Lägg över kotletterna på ett ugnssäkert fat.
Fräs bananskivorna hastigt i fettet i stekpanna.
Strö över curryn och blanda om.
Lägg bananskivorna ovanpå kotletterna.
Strö över osten.
Gratinera i ugnen tills osten smält och fått fin färg, ca 5 min.
- Servera med kokt ris, gärna blandat med ärter, majs och paprika samt en grönsallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)