Currygratinerade kotletter med banan

Serverar: 4 portioner

Tillagade med lite omsorg kan även kotletter bli festmat. Det är viktigt att man steker kotletterna vid rätt temperatur, dvs när smöret slutat bubbla i pannan och är ljusgult. Medelstark värme på plattan är lagom. Stek inte heller köttet för länge, ca 3 min/sida är lagom för kotletter som är ca 1,5 cm tjocka.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • 2 skivade bananer
  • 1 tsk curry
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Snitta gärna fettkanten på kotletterna. Stek dem i smöret. Salta och peppra. Lägg över kotletterna på ett ugnssäkert fat. Fräs bananskivorna hastigt i fettet i stekpanna. Strö över curryn och blanda om. Lägg bananskivorna ovanpå kotletterna. Strö över osten. Gratinera i ugnen tills osten smält och fått fin färg, ca 5 min.
    3. Servera med kokt ris, gärna blandat med ärter, majs och paprika samt en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben