Dadeltårta

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

En mastig och mycket god tårta!

Ingredienser

  • 250 g sötmandel
  • 9 äggvitor
  • 4 dl florsocker
  • 200-250 g finstrimlade dadlar
  • 3 msk ströbröd
  • Garnering
  • 100 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Mal mandeln. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner florsockret, mandel, dadlar och ströbröd. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 25 cm i diameter. Grädda tårtan i 175 grader i 45 minuter. Stjälp upp den och låt svalna.
    2. Hacka chokladen grovt och smält den i vattenbad. Glasera tårtan och förvara den svalt tills den skall serveras. (Chokladen har en tendens att se matt och tråkig ut om tårtan ställs i kylskåp så ställ den gärna på annan sval plats.)
    3. Servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben