Dadeltårta med vispgrädde

Serverar: 6 portioner

Denna tårta är perfekt att göra direkt efter jul, då det inte brukar vara svårt att hitta "bortglömda" dadlar i skafferiet. En favorittårta som går snabbt att baka.

Ingredienser

  • Bottnar
  • 4 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 2 dl dadlar, ca 200 g
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 5 dl vispgrädde
  • Sockerkulor
  • Tillbehör
  • 1-2 springformar, 22-24 cm i diameter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Krama ur och hacka dadlarna fint. Hacka även chokladen fint.
    2. Blanda dadlar och choklad med mjöl och bakpulver. Rör ner ingredienserna i äggvispet.
    3. Fördela smeten i två lika stora smorda formar med löstagbar botten. Det går naturligtvis även att baka en botten i taget. Grädda bottnarna mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt bottnarna kallna helt.
    4. Vispa grädden och fördela den mellan och ovanpå tårtbottnarna. Dekorera tårtan med sockerkulor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben