Daimbrownies

Serverar: 30 portioner

Tid: 20 minuter

Drömande goda brownies fylld med krispig daim. De är väldigt snabbgjorda ifall ni får oväntat besök.

Ingredienser

  • 300 g mörk choklad
  • 200 g margarin
  • 6 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl kesella
  • 3 dubbeldaim
  • 4 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Smält chokladen och margarinet i en kastrull på svag värme under omrörning. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt chokladblandingen med kesella och sedan mjöl. Rör om till en jämn smet. Hacka sedan daimen och strö över hela kakan. Häll det i en vanlig ugnsform med bakplåtspapper och grädda 10 minuter i ugnen på 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    engel79 26 juli 2010

    Vad för slags form har du använt? Låter gott så detta ska absolut testas=)

    anneliefredriksson 26 juli 2010

    Hur mycket mjöl ingår i dajmbrowniesen, kan inte se mängden i receptet? hälsn. Annelie

    Bryggbagarn 30 juli 2010

    Svar till Anneli: Det ska vara 4 dl vetemjöl.

    Anniz83 4 augusti 2010

    Undrar om du gör browniesen i en långpanna eller vad gör du dom i? MVH, Ann

    majavesterberg 4 augusti 2010

    det står ju, jag häller smeten i en vanlig ugnsform, så självklart en långpanna :)

    izis 8 augusti 2010

    Hade besök av svärföräldrarna nyss och slängde då ihop denna underbart goda kaka. Mycket uppskattad av alla. En femma.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben