Daimcheesecake

En härligt luftig cheesecake späckad med krispiga daimkulor. Perfekt för alla godisälskare.

Ingredienser

  • 250 g chokladkakor, tex. Chocolate chip cookies
  • 150 g smör
  • Fyllning
  • 2 blad gelatin (öka med ½ blad gelatin om tårtan ska serveras samma dag)
  • 400 g cream cheese
  • 250 g kesella lätt
  • 2 dl vispad grädde
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ dl mjölk
  • 150 g daimkulor eller grovt krossade daimbitar
  • Instruktioner

    1. Klä botten av en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper. Stöt kakorna ganska fint i en mortel eller mixa dem i en matberedare. Smält smöret, rör ner det i kaksmulorna och blanda till en smulig massa. Tryck ut smulorna i formen och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt en stund.
    2. Lägg gelatin bladen i blöt i kallt vatten. Rör cream cheesen smidig och blanda ner kesellan. Använd elvisp om cream cheesen känns hård. Vispa grädden luftig tillsammans med florsocker och vaniljsocker. Hetta upp mjölken i en skål i mikron eller i en liten kastrull på spisen. Ta mjölken från värmen, låt vattnet rinna av från gelatinet och låt gelatinbladen smälta helt i mjölken. Rör ner mjölkblandningen i cream cheesen. Vänd ner grädden och blanda till en jämn smet.
    3. Strö lite daimkulor i botten av pajskalet och lägg på ett lager av smeten. Strö ordentligt med daimkulor på smeten, men spar lite till dekoration. Häll resten av smeten i skalet och jämna till toppen. Låt stå kallt och stelna i minst fyra timmar, helst över natten. Lossa försiktigt tårtan från formen och dekorera med daimkulor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    VixenMaria 14 maj 2012

    Mycket god! Jag ska baka den ikväll... :-P

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben