Daimcheesecake med toffeesås

Till det här behöver du en rund form 25 cm.

Ingredienser

  • 3 dubbeldaim
  • ½ paket Digestivekex
  • 30-50 g smör
  • 3 äggvitor
  • 3 äggulor
  • 1 dl socker
  • 300 g Philadelphiaost
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl grädde
  • 1 burk kondenserad mjölk sötad - kokad i max 2 timmar
  • Instruktioner

    1. Ta av ettiken på burken och koka i rikligt med vatten i max två timmar. Tänk på att den måste vara täck med vatten under hela koktiden. Jag kokade 1.5 timme exakt. Skölj under kallt vatten tills den svalnat och förvara sedan i kylskåpet.
    2. Börja med botten till cheesecaken, ungefär halva paket Digestivekex. Banka eller mixa till smulor. Smält sedan smöret och rör ihop med kexen som du plattar ut i en rund form med avtagbara kanter.
    3. Hacka Daimen smått och ta fram tre olika skålar, dela äggulan och vitan i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och Philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga och använd den torra vispen och vispa till hårt skum. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och Daimen i grädden och vänder ner allt i en och samma skål, vänd om försiktigt med slickepott eller slev.
    4. Vänd upp allt i formen och ställ in i frysen ca 5 timmar. Ta fram kakan en kvart innan servering, häll såsen över den, skulle såsen vara för tjock rör då ut den med en tsk grädde och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben