Crêpes med lingonmascarpone

Serverar: 4-6 portioner

Crêpes med lingonmascarpone och toffeesås. En mäktig rätt som passar perfekt efter en soppa eller sallad.

Ingredienser

  • Crêpes
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 msk florsocker
  • 1 krm salt
  • 3 dl mjölk
  • 2 st små ägg
  • 2 tsk smält smör
  • 1 st ekologisk citron
  • Smör till stekning
  • Fyllning
  • 1 burk mascarpone
  • 3 msk rårörda lingon, alt. vanlig lingonsylt
  • Toffeesås
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl muscovadosocker
  • 1 msk smör
  • En gnutta salt
  • Instruktioner

    1. Crêpes: Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet, vispa sedan i resten av mjölken. Tillsätt äggen och det smälta smöret och blanda väl. Tvätta citronen och finriv skalet och rör i det. Stek tunna crêpes i smör på medelhög värme. Fyllning: Vänd försiktigt i lingonen i mascarponen utan att blanda för mycket.
    2. Toffeesås: Hetta upp grädden och sockret till toffeesåsen och låt det koka ihop i 5 minuter utan lock till en kolaliknande sås. Rör i smöret och en gnutta salt.
    3. Beredning: Bred lite av mascarponefyllningen i en sträng på varje crêpe och rulla ihop. Servera med såsen. Eller bjud allt var för sig!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben