Crêpes med konjaksäpplen

Serverar: 4 portioner

Mumsiga efterrättspannkakor med en skvätt konjak över frukten.

Ingredienser

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl mellangrädde
  • ½ msk smör
  • + lite till gräddningen
  • 4 inte alltför stora äpplen
  • 3 msk smör
  • 1 msk socker
  • 3 msk konjak
  • Till servering
  • Crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Vispa mjöl, salt och ägg till en slät smet. Vispa i mjölk och grädde. Låt smeten svälla i 15 minuter. Smält smöret och vispa ner det i smeten. Grädda tunna pannkakor på en sida i en stekpanna tills ovansidan är torr.
    2. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor. Hetta upp smöret i en stekpanna tills det börjar skumma. Stek äpplena gyllene på medelvärme. Strö över sockret och vänd runt. Häll över konjaken. Låt allt koka upp.
    3. Fördela äppelklyftorna och konjaksskyn över crëpen.
    4. Servera med crème fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben