Daimcookies
Serverar:
30 portioner
Goda godiskakor.
Ingredienser
75 g mörk choklad
2 dubbeldaim (4bitar)
75 g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 krm salt
½ tsk bakpulver
2 dl havregryn
Rivet skal av ½ apelsin
Garnering
50 g mörk choklad
30 - 60 chokladlinser
Instruktioner
Hacka chokladen och daimen i små bitar.
Blanda smör, farin och strösocker i en matberedare. Blanda i ägget.
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölblandningen och havregrynen i smör- och sockersmeten.
Häll över degen i en annan skål och knåda in choklad och daimhack samt rivet apelsinskal.
Klicka ut degen på bakpappersklädda plåtar. Grädda kakorna 8 - 10 minuter mitt i ugnen. Låt dem svalna på plåtarna.
Garnering: Smält chokladen. Andvänd chokladen till att fästa 1 eller 2 chokladlinser på kakorna.
Liknande recept
Daimcookies
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!