Daimcookies

Serverar: 30 portioner

Goda godiskakor.

Ingredienser

  • 75 g mörk choklad
  • 2 dubbeldaim (4bitar)
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 dl havregryn
  • Rivet skal av ½ apelsin
  • Garnering
  • 50 g mörk choklad
  • 30 - 60 chokladlinser
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen och daimen i små bitar.
    2. Blanda smör, farin och strösocker i en matberedare. Blanda i ägget.
    3. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölblandningen och havregrynen i smör- och sockersmeten.
    4. Häll över degen i en annan skål och knåda in choklad och daimhack samt rivet apelsinskal.
    5. Klicka ut degen på bakpappersklädda plåtar. Grädda kakorna 8 - 10 minuter mitt i ugnen. Låt dem svalna på plåtarna.
    6. Garnering: Smält chokladen. Andvänd chokladen till att fästa 1 eller 2 chokladlinser på kakorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben