Daimglass

Serverar: 6 portioner

Tid: 8 timmar 10 minuter

Serveringstips: Servera med lite färska bär eller med en hemmagjord choklad/kola sås. Låt den stå 20-30 min och tina i kyl före servering. Hållbarhet och förvaring: Glassen kan förvaras i frysen i minst 6 månader.

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dubbla daim
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor, socker, sirap och vaniljsocker med elvisp ca 4-5 min till en vit fluffig smet.
    2. Vispa grädden för sig och hacka daimen fint.
    3. Blanda samman smeten, grädde och daimen. Häll i en plastfolieklädd form eller bunke.
    4. Frys ca 8 timmar eller mer. Låt den stå 20-30 min och tina i kyl före servering.

    Liknande recept

    15 min
    8-10
    5
    3 h 10 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben