Daimglass, enkel!

Serverar: 6 portioner

Tid: 3 timmar

Supergod! Inte så isig som hemlagad glass annars kan bli... Barnvänlig. Blir drygt en liter.

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde (gärna ekologisk)
  • 3 ägg (gärna med gulare gula)
  • 0,75 dl rårörsocker
  • 1 dubbeldaim
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden ganska hårt.
    2. Vispa ägg och socker pösigt och blanda ned grädden. Bryt sönder daimen i förpackningen och rör i. Bred ut smeten i en form som rymmer lite mer än en liter. Frys in. Rör om efter 1 timme.
    3. Ätbar efter 3-4 timmar.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (7)

    The_mama97mia 7 maj 2008

    Den här brukar jag göra som tårta, med marängbotten emellan... DÅ behöver man öka glassmängden lite. Supergott!

    enAnnan 27 september 2008

    Jättegod! Enkla naturliga råvaror. Sönerna åt och smaskade och ville ha mer. Har sparat en klick i frysen till de somnat ;) åt mig såklart.

    lena4 22 mars 2009

    Supergod och superenkel. Syrran kom på kaffe och då smaskade vi i oss en hel del av den goda glassen. Sambon och 19-åringarna fick ta det lilla som blev kvar. En klar 5:a i betyg. Tack för bra recept. Lena

    toulasim 19 maj 2010

    kan man ta vegetablisk gradde istallet for riktig gradde eller blir det grynigt?

    Tubbzter 30 april 2011

    JÄTTEGOD och enkel, gillas! Jag och kompisen tog dock 2 stycken dubbeldiam och det tyckte jag blev bra! :D Tänkte spara recceptet för att i framtiden ändra smaksättning (:

    matmaja4 22 december 2012

    yum! jättegod och enkel! awsome

    IdaKonig 15 maj 2014

    Perfekt grundrecept! Så enkelt att bara byta ut daim mot nån annan smak om man vill :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben