Daimpannacotta

Serverar: 6 portioner

:)

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 2½ st gelatinblad
  • 250 g Daim mjölkchoklad
  • Topping
  • 1 dubbeldaim
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 min. Koka upp grädden på svag värme. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna, låt både frön och stången sjuda några minuter med grädden. Fiska upp vaniljstången och bryt ner chokladen under omrörning, tillls den smält.
    2. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa ner (ett par minuter) till en slät smet och så allt har blandats ordentligt. Häll upp i serveringsglas (vi gjorde pyttesmå och då räckte det till 15 stycken) men det räcker till 6 vanliga portioner, skulle jag säga. Ställ sedan kallt i kylskåp minst i 4 timmar innan servering.
    3. Innan servering hacka daimen och fördela över serveringsglasen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben