Daimrulltårta

Serverar: 15 portioner

Tid: 20 minuter

En söt rulltårta som alla som jag bjudit på den älskat! Den går alltid hem!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • Fyllning
  • 150 g margarin
  • 2 dl florsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 1,5-2 st dubbeldaim
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg och strösocker till botten. Vispa ner bakpulvret. Sikta ner vetemjöl och kakao tillsammans, vänd ner i smeten. Bred ut på ett bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, 250 grader, ca 5 minuter (tiden beror lite på tjockleken på din botten). Sockra ett nytt bakplåtspapper och vänd över den färdiga bottnen på detta. Dra bort det gamla pappret. Låt kakan svalna en liten stund (det går på några minuter).
    2. Gör fyllningen under tiden; rör ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt äggulan och rör lite till. Hacka daimchokladen och rör ner i smörkrämen.
    3. Bred daim/smörkrämen på den avsvalnade kakan och rulla sen ihop med hjälp av bakplåtspappret. Låt stå kallt några minuter innan du skär upp rulltårtan inför serveringen!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben