Daimrulltårta

En väldigt smarrig rulltårta som brukar vara mycket uppskattad.

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl mjölk
  • Fyllning
  • 125 g smör
  • 1½ dl florsocker
  • 1½ msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st äggula
  • 2 msk chokladsås eller smält mörk choklad
  • Daimkulor
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ner i äggsmeten varvat med mjölk.
    2. Bred ut smeten på smörpapper i en långpanna och grädda i 250°C i ca 5 minuter. Sockra lätt på kakan och stjälp den upp och ner på smörpapper för att kallna.
    3. Fyllning: Rör smör och florsocker poröst. Sikta ner kakao och vaniljsocker. Rör ner äggulan och chokladen.
    4. Ta papperet av kakan och bred på fyllningen i ett jämt lager. Strö över Daimkulor och rulla ihop kakan från långsidan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben