En väldigt smarrig rulltårta som brukar vara mycket uppskattad.
Ingredienser
3 st ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk
Fyllning
125 g smör
1½ dl florsocker
1½ msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
2 msk chokladsås eller smält mörk choklad
Daimkulor
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ner i äggsmeten varvat med mjölk.
- Bred ut smeten på smörpapper i en långpanna och grädda i 250°C i ca 5 minuter. Sockra lätt på kakan och stjälp den upp och ner på smörpapper för att kallna.
- Fyllning:
Rör smör och florsocker poröst. Sikta ner kakao och vaniljsocker. Rör ner äggulan och chokladen.
- Ta papperet av kakan och bred på fyllningen i ett jämt lager. Strö över Daimkulor och rulla ihop kakan från långsidan.
Liknande recept
Kommentarer (0)