Dajmrutor

Söta och smarriga!

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 7 1/2 dl socker
  • 2 1/2 dl ljummet vatten
  • 7 dl vetemjöl
  • 5 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 250 g margarin
  • 4 dl socker
  • 3 ägg gulor
  • Hackad dajm
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt vatten, mjöl och bakpulver. Vispa bara så det blir blandat ordentligt. Häll smeten i en smord och bröad långpanna. Grädda i ca 20-25 min.
    3. Smält margarinet och sockret till glasyren. Vispa ner ägg gulorna och bred detta sedan på den avsvalnade kakan. Strö på önskad mängd hackad dajm. Låt stelna och skär sedan i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben