Serverar: 25-30 portioner
En annan favorit med dajm
Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröa stora ungsformen eller sätt ett bakplåtspapper i formen, går lika bra. Vispa ägg och socker pösigt, sikta ner mjölet som blandats med bakpulver och vaniljsockret, rör om. Tillsätt vattnet och rör om. Häll smeten i ungsformen, grädda i ca 25 minuter, ungefär i mitten av ugnen. Gör under tiden glasyren, smält margarinet på svag värme, vispa i sockret, så det smälter, låt svalna något och rör sedan i vaniljsockret samt äggulorna. Låt kakan kallna, stick några hål med en gaffel över kakan, häll på glasyren, strö över den hackade dajmen. Låt stelna i kylskåpet, skär sedan i rutor.
Är ju värdelös med det där med kkp, hur räknar man ut det i dl??=?
Helt underbar kaka som verkligen blev omtyckt. Och lätt att göra också.
Jättegod...men missade detta att det stod kaffekoppar och körde dl..... men den blev jättegod i alla fall....skall testa skillnaden nästa gång för en nästa gång lär det bli!!!!
Denna kaka har jag gjort många gånger. Försvinnande god är den!
Jättegod, med en liten kommentar, "jag tyckte den var en aning torr i själva kakan", ( innehåller ju inget fett) men det var kanske det att jag väntade för länge med att hälla på glasyren. Supergott var det i alla fall. Jag hade ingen dajm, så jag tog en marabou mintkrokantkaka och smälte över vattenbad och ringlade över, det var supergott. Tack för ett bra recept. kram...........TIOL
En lättbakad kaka som är försvinnande god. Tog slut alldeles för snabbt...
VIlken tur Matklubben finns :) Letade igenom mina pärmar efter detta recept, men det hade tydligen gått upp i rök.. Men vips så hittade jag det hos dig :) Tack