Dajmrutor i ungsformen

Serverar: 25-30 portioner

En annan favorit med dajm

Ingredienser

  • 3 - 4 ägg (beror på hur stora äggen är)
  • 3 kaffekoppar socker
  • 4 kaffekoppar mjöl
  • 2 kaffekoppar varmt vatten , helst kokat
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 100 g smält margarin
  • 1 ½ dl socker
  • 1 msk vanilsocker
  • 2 äggulor
  • Strössel
  • 2 st krossade dubbeldajm
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröa stora ungsformen eller sätt ett bakplåtspapper i formen, går lika bra. Vispa ägg och socker pösigt, sikta ner mjölet som blandats med bakpulver och vaniljsockret, rör om. Tillsätt vattnet och rör om. Häll smeten i ungsformen, grädda i ca 25 minuter, ungefär i mitten av ugnen. Gör under tiden glasyren, smält margarinet på svag värme, vispa i sockret, så det smälter, låt svalna något och rör sedan i vaniljsockret samt äggulorna. Låt kakan kallna, stick några hål med en gaffel över kakan, häll på glasyren, strö över den hackade dajmen. Låt stelna i kylskåpet, skär sedan i rutor.

    Liknande recept

    4.3
    4-8
    9

    Kommentarer (7)

    anluk 18 januari 2008

    Är ju värdelös med det där med kkp, hur räknar man ut det i dl??=?

    hilleback2000 19 mars 2008

    Helt underbar kaka som verkligen blev omtyckt. Och lätt att göra också.

    AHM123 24 mars 2008

    Jättegod...men missade detta att det stod kaffekoppar och körde dl..... men den blev jättegod i alla fall....skall testa skillnaden nästa gång för en nästa gång lär det bli!!!!

    jannamia-78 18 maj 2008

    Denna kaka har jag gjort många gånger. Försvinnande god är den!

    Tiol 4 augusti 2008

    Jättegod, med en liten kommentar, "jag tyckte den var en aning torr i själva kakan", ( innehåller ju inget fett) men det var kanske det att jag väntade för länge med att hälla på glasyren. Supergott var det i alla fall. Jag hade ingen dajm, så jag tog en marabou mintkrokantkaka och smälte över vattenbad och ringlade över, det var supergott. Tack för ett bra recept. kram...........TIOL

    pytte24 26 september 2008

    En lättbakad kaka som är försvinnande god. Tog slut alldeles för snabbt...

    Ninde 22 augusti 2010

    VIlken tur Matklubben finns :) Letade igenom mina pärmar efter detta recept, men det hade tydligen gått upp i rök.. Men vips så hittade jag det hos dig :) Tack

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben