Lyx Lax

Serverar: 4-8 portioner

En härligt god lax rätt.

Ingredienser

  • 4-8 bitar färsk laxfilé, ca 800 g
  • Smör till stekning
  • Sparris
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • Salt
  • Peppar
  • 1-2 tsk torkad dragon
  • 2-3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Stek laxfilé bitarna mycket lätt i smöret, salta och peppra. Lägg över dem i en smort ungsform, som även ska rymma den goda såsen. Lägg sparrisen över laxbitarna.
    2. Rör ihop grädde, chilisås och vin, smaka av med salt, peppar och dragon.
    3. Häll såsen över laxen. Strö på riven ost, rikligt. Gratinera i ugn (225 grader).
    4. Servera med nykokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (9)

    SEAbjrpn 30 april 2008

    Lax är min favoritfisk , denna ska jag prova i helgen. Tack för recepten. Kram //SEA

    Matnovisen 23 januari 2009

    Så gott så gott, som vanligt så har lennali räddat fredagskvällen. Matnovisen

    Matnovisen 23 januari 2009

    Så gott så gott, som vanligt så har lennali räddat fredagskvällen. Matnovisen

    MajaZoya 15 februari 2009

    Mycket gott, har sparat många goda recept från dig.

    rambor 4 november 2009

    Tack för det goda laxreceptet. Kommer att laga det flere gånger. En femma skulle jag säga.

    The_mama97mia 2 januari 2010

    Testade detta idag, men jag kan ha gjort ngt tokigt? Tyckte det blev lite starkt o gillade inte riktigt sparrisen i kombinationen. Fisken blev jättebra annars, får se om jag provar igen, lagar ofta lax ju. Tack för idén dock! Ger en trea.

    Mistys 4 augusti 2010

    Detta var gott, inte wow men över medel. Jag tog mindre chilisås och lite mer dragon. Tog också riktigt vin istället för matlagningsvin. Vi hade pressad potatis till. Du får 4 stjärnor av mig.

    IdaK78 6 november 2010

    Mycket gott!

    bmos 13 mars 2011

    Det här blev enormt gott! Det här receptet ska jag minsann ha till en romantisk måltid med flickvännen nån gång! Gjorde dock några ändringar: Kryddade laxen med citronpeppar (och salt såklart). Chilisås blev 50/50 tomatpure/thai sweet chili sås. Skippade vinet. Pressade i en vitlöksklyfta i såsen. Strimlade 2 smålökar och lade ovanpå laxen innan såsen hälldes över. Nästa gång jag gör den ska jag prova med riven västerbottensost. Den är superb tillsammans med andra laxrätter så det kan inte bli fel. Tack för ett vansinnigt gott recept! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben