Dalakaka

Serverar: 35 portioner

En god kaka med smaskig glasyr. Ingen bantarkaka direkt. Bör testas.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 dl kallt vatten
  • Glasyr
  • 200 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 2 äggvitor
  • ca 2 msk vaniljsocker
  • Garnering
  • 1 påse flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ingredienserna till kakan. Häll i en smord och bröad långpanna, 25 x 35 cm. Grädda i 175º 15-20 minuter.
    2. Rör ihop glasyren i en kastrull, sjud under omrörning 2 minuter. Häll den heta glasyren på den heta kakan. Strö över mandeln. Lät svalna, skär sedan i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben