En härlig tsatsiki med bl.a. grekisk yoghurt, vitlök och hackad dill.
Ingredienser
1 grön gurka
1 tsk salt
2½ dl grekisk yoghurt
1 krossad vitlöksklyfta
½ tsk vinäger
2 msk hackad dill
Vitpeppar
1 msk olivolja
Instruktioner
- Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna. Riv gurkan grovt på rivjärn. Lägg raspet i en skål och strö på saltet. Låt stå i 10 minuter.
- Smaksätt yoghurten med vitlöken, vinägern, dillen och malen vitpeppar. Krama ur gurkan och rör ner den i yoghurten. Smaka av med salt och rör i olivoljan.
Låt stå i kylen ca 1 timme.
Liknande recept
Kommentarer (1)
En mycket god dilltsatsiki. Uteslöt vinägern och tog mycket mer hackad dill i. Den kommer jag att göra fler gånger. Tack för ett bra recept.