Dilltsatsiki

Serverar: 4 portioner

En härlig tsatsiki med bl.a. grekisk yoghurt, vitlök och hackad dill.

Ingredienser

  • 1 grön gurka
  • 1 tsk salt
  • 2½ dl grekisk yoghurt
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • ½ tsk vinäger
  • 2 msk hackad dill
  • Vitpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna. Riv gurkan grovt på rivjärn. Lägg raspet i en skål och strö på saltet. Låt stå i 10 minuter.
    2. Smaksätt yoghurten med vitlöken, vinägern, dillen och malen vitpeppar. Krama ur gurkan och rör ner den i yoghurten. Smaka av med salt och rör i olivoljan. Låt stå i kylen ca 1 timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    flabban 13 juli 2009

    En mycket god dilltsatsiki. Uteslöt vinägern och tog mycket mer hackad dill i. Den kommer jag att göra fler gånger. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben