Vegobiffar med het bulgur och dilltsatsiki

Serverar: 4 portioner

Sätt lite vego i vardagsmaten och gör dessa läckra biffar med goda tillbehör. Biffarna är lösare i konsistensen än köttfärsbiffar, men de stelnar till i efterhand.

Ingredienser

  • 1 påse fryst quornfärs, 300 g
  • 1 dl havregryn
  • 1½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl bulgur
  • 1 msk sambal oelek
  • 400 g rödkål
  • ½ ask dill
  • ½ gurka
  • 1½ dl turkisk yoghurt
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Vitvinsvinäger
  • Socker
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Tina quornfärsen enligt anvisning på förpackningen. Blanda havregryn och mjölk och låt stå i ca 3 minuter. Tillsätt färsen och blanda ordentligt. Tillsätt ägg, timjan, pressad vitlök, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
    2. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Blanda bulgurn med sambal oelek, 2 msk olja, 1 tsk vinäger och 2 krm salt. Finstrimla rödkålen. Krama ihop kålen med 3 msk vinäger, 1 msk olja, 1 tsk socker, ½ tsk salt och 1 krm peppar.
    3. Hacka dillen. Riv gurkan grovt och krama ur vätskan. Blanda gurka, dill, yoghurt, 2 krm salt och 1 krm peppar.
    4. Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja. Klicka ner quornfärsen i pannan, platta ut och forma till 8 runda biffar med stekspaden. Stek dem på medelvärme ca 5 minuter på varje sida.
    5. Servera biffarna genast med bulgur, rödkål och tsatsiki.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben